Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató
a weboldal látogatói számára

A Mielemed MPM Kft. Ipari gép, berendezés, eszköz javítása (azon belül ipari gép, berendezés üzembe helyezése,) és általános épülettakarítás (azon belül ózonfertőtlenítés) tevékenységet folytat, aminek nyomán a szolgáltatás teljesítéséhez adatokat kezel.
A Mielemed MPM Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) a www.ozonfertotlenitesmpm.hu weboldal (a továbbiakban: Weboldal) működtetése során, a honlapon hírlevélre feliratkozók, illetve azon érdeklődők vagy ajánlatot kérők, (a továbbiakban együttesen Érintett) személyes adatait kezeli.

Az adatkezelő elérhetősége
Név: Mielemed MPM Kft.
Székhely és levelezési cím: 1156 Budapest, Nádastó park 23. 3. em. 6.
Képviselő neve és telefonszáma: Huber Anikó, +36 20 973 9003
Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A kezelt személyes adatok köre
A felhasználóktól különböző szolgáltatások eléréséhez különböző személyes adatokat kérünk, az adattakarékosság elvét figyelembe véve. A jelen Adatvédelmi Tájékoztató kizárólag a weboldalt meglátogató természetes személyek adatainak kezelésére terjed ki, tekintettel arra, hogy személyes adatok kizárólag természetes személyek vonatkozásában értelmezhetőek.
Nem minősülnek személyes adatnak azok az anonim információk, amelyeket a személyes azonosíthatóság kizárásával gyűjt adatkezelő, és természetes személlyel nem hozhatóak kapcsolatba, illetve azok a demográfiai adatok sem minősülnek személyes adatnak, melyeket úgy gyűjt, hogy nem kapcsolja hozzá azokat azonosítható személyek személyes adataihoz, ezáltal nem állítható fel kapcsolat természetes személlyel.
Tételesen felsorolva a kezelt adatok köre a következők:

A hírlevélre feliratkozók
Név
Email cím

Az ajánlatkérők
Név
Lakcím
Email cím
Telefonszám

Érdeklődők
Név
Email cím
Telefonszám

Gyermekek adatai
A termékeink és szolgáltatásaink nem 16 év alatti személyeknek szólnak, és kérjük, hogy 16 év alatti személyek ne adjanak meg Személyes adatokat az Adatkezelő számára. Amennyiben a tudomásunkra jut, hogy 16 év alatti gyermektől személyes adatokat gyűjtöttünk be, a lehető leghamarabb megtesszük az adatok törléséhez szükséges lépéseket.

Cookie (anonim igénybe vevő azonosító) kezelési tájékoztató
Az Adatkezelő az Érintett számítógépére anonim igénybe vevő azonosítót (cookie, süti) helyez el, amely önmagában semmilyen módon nem képes az Érintett azonosítására. Kizárólag az Érintett gépének felismerésére alkalmasak, viszont IP címet nem tárolnak, és IP címet, mint személyes adatot a Szolgáltató részére nem továbbítanak. Az alkalmazott cookiek egyszerű, rövid, kisméretű szöveges fájlok. Személyes adat, vagy információ megadása nem szükséges, mivel a megoldás alkalmazásakor a Felhasználó a Szolgáltatónak nem ad át személyes adatot, az adatcsere csak és kizárólag a gépek között történik meg.

A honlap működéséhez szükséges saját cookiek
A honlap működéséhez elengedhetetlen néhány cookie elhelyezése az érintett számítógépére, ezáltal válik a honlap betöltése gyorsabbá, ezáltal tudja a saját böngészője letárolni a honlap bizonyos információit, és ez segíti az Érintettet abban, hogy a honlap moduljai rendeltetésszerűen működjenek.

Technikai okokból szükséges sütik

Süti neve: dinamikusan generált véletlenszerű karaktersorozat
Szolgáltató: mielemed.hu
Típus: munkamenet azonosító
Lejárati ideje: munkamenet végén
Süti funkciója: azonosítja az adott munkamenetet

Statisztikai célú sütik

Süti neve: _ga (Google Analytics)
Szolgáltató: mielemed.hu
Típus: HTTP süti
Lejárati ideje: 2 év
Süti funkciója: technikai
Süti célja: egyedi azonosítót társít a látogatáshoz, ami statisztikai adatokat rögzít a látogató oldalhasználatáról

Süti neve: _gat
Szolgáltató: mielemed.hu
Típus: HTTP süti
Lejárati ideje: 1 perc
Süti funkciója: technikai
Süti célja: egyedi azonosítót társít a látogatáshoz, ami statisztikai adatokat rögzít a látogató oldalhasználatáról

Süti neve: _gid
Szolgáltató: mielemed.hu
Típus: HTTP süti
Lejárati ideje: 24 óra
Süti funkciója: technikai
Süti célja: egyedi azonosítót társít a látogatáshoz, ami statisztikai adatokat rögzít a látogató oldalhasználatáról

Marketing/analitikai célú kódok

Süti neve: Google Ads
Szolgáltató: google.com
Típus: Remarketing címke
Lejárati ideje: adott munkamenet
Süti funkciója: marketig
Süti célja: A Google Adwords használja arra, hogy újra elérje azokat a látogatókat akikből valószínűleg vásárlók lesznek, különböző weboldalak használatakor mért online viselkedésük alapján.

Süti neve: Facebook Pixel
Szolgáltató: facebook.com
Típus: Pixel
Lejárati ideje: adott munkamenet
Süti funkciója: 3 hónap
Süti célja: A facebook használja arra, hogy harmadik felektől származó hirdetéseket jelenítsen meg.

A Cookie használat leállítása, tiltása
A böngésző beállításainak módosítása:
A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben
hogyan lehet letiltani a cookie-kat,
hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy
hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy
hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

Blokkoló böngésző kiegészítések:
Amennyiben az Érintett nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.

Külső megoldás igénybevétele a cookie menedzsmentre:
 Az Érintett külső weboldalak segítségével menedzselheti, hogy a számítógépén milyen Szolgáltatók számára engedélyez hirdetési coockie tevékenységet. Az egyik megoldás, a magyar nyelven is elérhető AdChoices.

Közösségi média kiegészítések

A Portálon a bővítmények alaphelyzetben le vannak tiltva. Ezek a bővítmények is cookiek A bővítmények csak akkor kerülnek engedélyezésre, ha az Érintett az erre szolgáló gombra kattint (pl lájkol egy cikket, pinel egy képet, vagy elkezdi az oldalon található „tetszik” gombbal követni a Szolgáltató Facebook oldalát). A bővítmény engedélyezésével, vagyis a „tetszik gomb” megnyomásával az Érintett kapcsolatot hoz létre a közösségi oldallal azaz egyértelműen kifejezésre juttatja, hogy hozzájárul az adatainak a Facebook/Twitter/Linked-in/Pinterest/Instagram részére történő továbbításához.
Amennyiben az Érintett be van jelentkezve a Facebookra/Twitterre/Linked-in/Pinterest/Instagram-ra, előfordulhat, hogy az adott közösségi hálózat a látogatását az Érintett közösségi fiókjához társítja.

Amennyiben az Érintett a fent említett közösségi média gombok egyikére kattint, a böngészője a vonatkozó információkat közvetlenül az adott közösségi hálózatnak továbbítja, és azokat ott tárolja.

Az adatgyűjtés körére és céljára, adatainak a Facebook/Twitter/Linked-in/Pinterest/Instagram általi további feldolgozására és felhasználására, személyes adatainak védelmére irányuló jogaira és beállításaira vonatkozó információk az adott közösségi média adatvédelmi nyilatkozatában találhatóak.
A weboldal szolgáltatásait igénybe vevő tudomásul veszi, hogy az adatainak Google általi feldolgozásához a weboldal használatával hozzájárulását adta


Technikai adatok – naplóállományok (logfile-ok)
A szolgáltatások igénybevétele érdekében a rendszer automatikusan naplózza az alábbi adatokat:
- a felhasználó számítógépének dinamikus IP-címe
- a felhasználó számítógépének beállításaitól függően a felhasználó által használt böngésző és az operációs rendszer típusa
- a felhasználó weboldallal kapcsolatos aktivitása
Ezen adatok felhasználása egyrészről technikai célok – úgymint a szerverek biztonságos működésének elemzése, utólagos ellenőrzése- szolgál. Ez egy automatikus IT biztonsági folyamat, melyet az érintett nyilatkozata nélkül rögzíti a rendszer szervernaplókba.
A fenti adatok a felhasználó azonosítására nem alkalmasak és azokat az Adatkezelő egyéb személyes adatokkal nem kapcsolja össze. A naplózási adatokat a rendszer a látogatástól számított 6 hónapig tárolja.

Az adatkezelés jogalapja és célja

6.1 A hírlevélre feliratkozók esetében
az adatkezelés az érintettek hozzájárulásával történik, a szolgáltató termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos új trendekről, információk az új szolgáltatásokról, új termékekről, esetleges akciókról történő folyamatos tájékoztatás céljából.

6.2 Ajánlatkérők és érdeklődők esetében
az adatkezelés a szerződés megkötését megelőző lépésekhez szükséges, az adatkezelés célja az Érintettek személyre szabott kiszolgálása, illetve az Érintettek kérésére árajánlat küldése, amely a későbbi esetleges szerződés vagy megrendelés alapjául szolgálhat.


Az adatkezelés időtartama
7.1 A hírlevélre feliratkozók
adatainak kezelése a hozzájárulásuk visszavonásáig történik. Ezt megtehetik a hírlevelek láblécében található „leiratkozás” linkre kattintva automatikusan, vagy e-mailen kérve a tárgyban „Leiratkozás” megjelöléssel, azt az 1. pontban megadott e-mail címre elküldve.

7.2 Ajánlatkérők és érdeklődők
adatainak kezelése amennyiben a szerződés létrejött, a szerződés hatálya alatt, illetve a számviteli törvény szerint a teljesítés évét követő 8 évig történik. Amennyiben a szerződés nem jött létre, vagyis a cél nem valósult meg, az adatokat az ajánlat lejártát követő év március 1.-ig kezeli a Szolgáltató.

 

Az adatokat megismerők köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás
Az érintettektől gyűjtött személyes adatokat a Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azokat nem publikálják. Harmadik fél számára adatkezelés céljából kizárólag az érintettek kérésére továbbítja az érintett által megadott címzett részére.
A Szolgáltató tevékenysége során felmerülő feladatok elvégzése céljából (könyvelés, elektronikus számla kiállítása, hírlevél kiküldése) adatfeldolgozót vehet igénybe.
Az adatfeldolgozók kategóriái és az adattovábbítás címzettjei:

Név: M-ANI-M Kft.
Székhely: 2340 Kiskunlacháza, Munkácsy Mihály utca 54.
Kategória: könyvelés
Név: Billingo Technologies Zrt.
Székhely: 1133 Budapest, Árbóc utca 6. III. emelet
Kategória: elektronikus számlázó szoftver
Név: net Position On-line Marketing és Tanácsadó Kft.
Székhely: 1113 Budapest, Karolina út 17. tetőtér
Kategória: webtárhely üzemeltető

 

9. Az érintettek jogai, jogorvoslati lehetőségek
9.1  Az Érintett kérelmezheti az Adatkezelőnél
a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
b) személyes adatainak helyesbítését, valamint
c) személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását
d) személyes adatainak továbbítását másik adatkezelő számára.

9.2 Az Érintett kérelmére az Adatkezelő, legkésőbb az erre irányuló kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásbeli tájékoztatást az Érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az Adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetben az Adatkezelő költségtérítést állapít meg, azzal, hogy a már megfizetett költségtérítést vissza kell téríteni, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.
Az Adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
A Szolgáltató az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az Érintett tájékoztatása céljából adatvédelmi incidens nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az Érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel Érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat. 

9.3 Az Érintett bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. Az ilyen irányú kérését írásban kell benyújtania postai vagy elektronikus levél formájában. A Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

9.4 Az Érintett kérheti továbbá, adatainak zárolását illetve az adatainak továbbítását másik adatkezelő számára. A Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta. 

A helyesbítésről, a zárolásról és a törlésről az Érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az Érintett jogos érdekét nem sérti.
Ha a Szolgáltató az Érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Az Érintett továbbá az 9.5. pontban megjelölt kapcsolattartási címek egyikén juttathatja el az Adatkezelő számára az alábbiakat:
• kérheti adatainak átadását másik adatkezelőnek, amennyiben az adatkezelés szerződésen vagy hozzájáruláson alapul és a Szolgáltató automatizált eljárás keretében kezeli. 
• rendelkezhet a korábban az adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonásáról


Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. . A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az Adatkezelő tájékoztatja az Érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Adatbiztonsági intézkedésekről szóló tájékoztatás:
Adatkezelő gondoskodik az alapértelmezett és beépített adatvédelemről. Ennek érdekében az Adatkezelő megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket alkalmaz annak érdekében, hogy:
• az adatokhoz való hozzáférést pontosan szabályozza;
• csak olyan személyeknek engedélyezze a hozzáférést, akiknek az adat az azzal való feladat elvégzése érdekében szükséges, és ekkor is csak azon adatokhoz lehessen hozzáférni, mely minimálisan szükséges a feladat ellátásához;
• az általa megbízott adatfeldolgozókat körültekintően válassza ki, és megfelelő adatfeldolgozói szerződéssel gondoskodjon az adatok biztonságáról;
• gondoskodik a kezelt adatok változatlanságáról (adatintegritás), hitelességéről és védelméről.
Az Adatkezelő ésszerű mértékű fizikai, műszaki és szervezeti biztonsági intézkedéseket alkalmaz az Érintett adatok védelmére, különösen azoknak a véletlen, illetéktelen, törvénytelen megsemmisítése, elvesztése, megváltoztatása, továbbadása, felhasználása, elérése vagy feldolgozása ellen. Az Adatkezelő a személyes adatokhoz való ismert, és az érintettre nézve magas kockázattal járó illetéktelen hozzáférés vagy azok felhasználása esetén haladéktalanul értesíti az Érintettet.
Az Adatkezelő, amennyiben Érintett adat továbbítása szükséges, gondoskodik a továbbított adatok megfelelő védelméről, például az adatállomány titkosításával. Az Adatkezelő a harmadik személyek által megvalósított Érintett adatkezelésért teljes körű felelősséggel tartozik.
Az Adatkezelő megfelelő és rendszeres biztonsági mentésekkel is gondoskodik arról, hogy az Érintett adatai a megsemmisüléssel vagy elvesztéssel szemben védve legyenek.

9.5 Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:
Levelezési cím:  Mielemed MPM Kft., 1156 Budapest, Nádastó park 23. 3/6
Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az Érintett bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltató munkatársához fordulhat a 9.5 pontban elérhetőségeken keresztül.

9.6 Az Érintett a GDPR, az Info.tv., valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu) fordulhat vagy

Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

9.7 Amennyiben az Érintett szolgáltatás igénybevételéhez, a regisztráció során, a hírlevél feliratkozáskor harmadik fél adatait adta meg vagy a Weboldal használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult az Érintettel szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

 

Weboldalunk sütiket használ a jobb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztika mérése érdekében.