Blog

Óvoda fertőtlenítés

Ózonos fertőtlenítés az óvodákban

A megfázásos időszak beköszöntével és a jelenlegi járványügyi helyzet apropóján is sűrűsödnek a hatékony fertőtlenítést szorgalmazó intézkedések.

Az egészségügy területén, a vállalati és az oktatási intézményekben is fokozott figyelmet fordítanak a rendszeres fertőtlenítésre.

Az viszont közel sem mindegy, hogy milyen eljárást választunk a higiéniai állapot javításához.

Sokan belátják, hogy a hagyományos vegyi módszerek alkalmazása káros következményekkel járhat – talán ennek köszönhetően kerül egyre inkább előtérbe a környezetbarát és vegyszermentes ózonos fertőtlenítés.

Miért különösen fontos az óvodák fertőtlenítése?

Zárt közösségekben lényegesen gyorsabban terjednek a kórokozók, ezért az óvodai csoportok fokozott veszélynek vannak kitéve. Ha akár csak egy egyén is megbetegszik, szinte borítékolható, hogy a következő időszakban a betegséget okozó vírus végigsöpör a teljes közösségen, beleértve a gyerekeken kívül az óvodában dolgozó pedagógusokat és személyzetet is.

Ehhez hozzáadódik, hogy az óvodáskorú gyermekeknél még nem alakul ki olyan fokú higiéniai tudatosság, ami megvédené őket, ezért a felnőttek iránymutatására szorulnak.

A továbbfertőzés veszélye azonban az általános higiéniai szabályok betartatása mellett is magas, mivel az szinte megoldhatatlan, hogy a gyerekek sose érintkezzenek egymással.

Másrészt, ha ez sikerülne is, a felületfertőzés lehetősége még mindig adott a közös játékok és különböző használati tárgyak érintésével.

Miért ajánljuk az ózonos fertőtlenítést?

Univerzális megoldás kórokozók ellen. Az ózon fertőtlenítő hatása rendkívül erős, hiszen a vírusoktól kezdve a baktériumokon át az allergénekig minden káros mikroorganizmust elpusztít. Gáz halmazállapotának köszönhetően mindenhova eljut, így a bútorok és a használati tárgyak mellett a padló, de akár még a textíliák is fertőtleníthetők ózon segítségével.

Környezetbarát és vegyszermentes eljárás. Az ózonos fertőtlenítés legnagyobb előnye a hagyományos módszerekkel szemben, hogy nem maradnak káros vegyszernyomok utána, ami gyerekközösségekben fontos szempont.

Biztonságos. Az ózon mérgező hatásától az ózonos fertőtlenítés esetében nem kell tartanunk. Az eljárás során élő szervezet nem tartózkodhat a kezelendő helyiségben, utána viszont a tér szabadon bejárható, hiszen a legkorszerűbb készülékek a fertőtlenítést követően az ózont azonnal lebontják oxigén molekulákra. Az eredmény vírusmentes, higiénikus és oxigéndús levegőjű környezet, ahova a szülők is nyugodtan engedhetik csemetéjüket.

Időhatékony módszer a fertőtlenítéshez. Az ózon mindent átjár a berendezési tárgyaktól kezdve a textíliákig. Így ahelyett, hogy például a gyerekjátékokat egyenként fertőtlenítenénk, az ózonos eljárással a teljes játékkészlet és környezetének sterilizálását megoldhatjuk.

Ne feledjük viszont, hogy a fertőzések terjesztői elsősorban mi magunk vagyunk, ezért a környezet ózonos fertőtlenítése – minden előnye ellenére – nem nyújthat tartós megoldást. Ne hanyagoljuk a személyes higiéniát, hogy hosszú távon egészségesek maradhassunk!

Mind ózonos fertőtlenítési szolgáltatásaink részletes leírásánál, mind pedig blogcikkeink témafeldolgozásánál igyekszünk széles spektrumot bejárni, és minél több hasznos és tudományosan bizonyított információt megosztani a környezetbarát ózonos tisztításról. Ha valamire mégsem találja a választ, esetleg bővebb, szakértői tájékoztatásra is szüksége lenne mielőtt igénybe venné szolgáltatásainkat, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!

Hozzáértő, tapasztalt munkatársaink állnak szíves rendelkezésére minden felmerülő kérdés kapcsán.

Weboldalunk sütiket használ a jobb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztika mérése érdekében.